Psikoloji, bireylerin davranışlarını inceleyen bilimsel bir alandır. Bunu yaparken, bireyin düşüncelerini, duygularını, yaşamı boyunca geliştirdiği deneyimlerini, problemin gözetildiği davranışa neden olan çeşitli etkenleri ve bu davranışı değiştiren ya da aynı kılan şeyleri inceler. Tüm bunları ölçmek için, psikologlar çeşitli bilimsel araştırmalar, testler, deneyler, ölçümler vb. yöntemler kullanırlar. Tüm teoriler ya kanıtlara dayanır ya da çelişki ve araştırmaya açıktır.
Psikolog nedir diye inceleyecek olursak, insanların düşüncelerini ve düşünceler doğrultusunda gelişen duygularla davranışları farklı disiplinlerle inceleyen, bu inceleme sonucunda tanı koyup ilaçsız bir şekilde psikoterapi ile tedavi uygulayan kişilere psikolog denir. Psikolog olan bir uzmanın amacı genelde kişide, hayatını etkileyen olumsuz düşünce tarzını keşfetmesini ve bu doğrultuda duygularıyla davranışlarını daha kontrollü yaşamasını sağlamaktır. Davranış ve düşüncelerin nedenlerini araştırarak çözüm önerileri sunar. Psikologlar bireysel psikoterapi, psikolojik danışmanlık, aile ve çift terapisi ve evlilik terapisi uygulayabilirler. Psikologlar eğitim alıp uzmanlaştıkları alanlarda çalışma yetkisine sahiptir. Psikologlar yetişkin bireylerle, ailelerle ve çocuklarla çalışabilirler. Psikologlar, bir grup ya da bireyin davranışlarını ya da hareket etme biçimlerini inceler.
Psikologlar, psikolojik değerlendirme, psikolojik testler ve psikolojik danışmanlık uygulamaktadırlar. Psikologlar öncelikle danışanlara terapi süreci hakkında bilgi verirler. Ardından psikologlar sorunu her yönüyle ele alarak danışanların ihtiyaçlarını tespit ederler. Danışanların problemlerine ve ihtiyaçlarına bağlı olarak, uygun tekniklerle psikolojik sorunların çözümüne katkı sağlamak üzere çalışırlar.
Görüştüğünüz psikolog, sizi önemli sorunlarınız ile uygun biçimde yüzleştirebilmek için gereken beceriyi kazanmış olmalıdır. Psikolog bir arkadaş gibi davranmaz öyle bir durumda, psikoterapi süreci sağlıklı ilerlemiyor demektir.
Psikolog yüksek gözlem kabiliyetine sahip olmalıdır. Bireyler ile etik kurallar çerçevesinde terapi uygulamalıdır. Sürekli gelişim halinde olan psikoloji bilimini yakından takip etmelidir.
Öncelikle, gideceğiniz psikolog çok önemli bir rol taşımaktadır. Başarılı ve işini seven bir psikologdan destek almak sizin için daha verimli olacaktır. Verimli bir destek almak için Özel Adana Aile Danışma Merkezi danışmanlık konusunda bünyesindeki uzman psikologlarıyla sizlere hizmet vermektedir.
Detaylı bilgi için bizlere iletişim numaramızdan ulaşabilirsiniz. Sabah 9 akşam 7 saatleri arasında bizlere aşağıdaki telefonlardan ulaşabilirsiniz.
Telefon :
0 (537) 776 6262
0 (535) 977 0407