GETAP ile İşlem Hızını Artırmak
GETAP, beynimizin zihin fonksiyonları olan ve zekayı oluşturan dikkat, konsantrasyon, hafıza, mantık-muhakeme ve işlem hızını geliştirmek, güçlendirmek ve korumak için bilimsel yöntemlerle hazırlanmış bir gelişim ve takip programıdır. Türkiye’de ve dünyada bir ilk olan GETAP zekanın tüm alt bileşen ve becerileri için özel olarak tasarlanmış ve bilimsel yöntemlerle geliştirilmiş yüzlerce zihin egzersizi içerir. Bu egzersizler birer kağıt-kalem etkinliğidir. Bireylerin kısmen de olsa bilgisayardan uzaklaşarak kağıt ve kaleme odaklanmaları, başarı için gerekli bir adımdır. Çünkü kağıt ve kalem gelişimin zeminini oluşturur.
İşlem hızı, beynin bilgiyi nasıl aldığını, anladığını ve bunlara nasıl yanıt verdiğini tanımlamanın bir yoludur. İşlem hızı, bilgiyi almamız, anlamlandırmamız ve yanıt vermemiz için geçen süredir. Bilgi görsel, sözlü veya motor olabilir. Bunu tanımlamanın başka bir yolu, entelektüel bir görevi yerine getirmek için gereken süre veya belirli bir süre içinde tamamlanabilecek iş miktarı olduğunu açıklamaktadır. Herkes aynı hızda düşünmez. Hızın bir çocuğun ne kadar akıllı olduğuyla hiçbir ilgisi olmasa da, yavaş işlem hızıyla mücadele eden çocuklar dersleri takip etmekte ve okuldaki görevleri tamamlamakta zorlanabilirler. Yavaş işlem hızı, okuryazarlık gelişimi ve matematik becerileri ile de ilgilidir. Çocuğun yaşıtlarının gerisinde kalmasına, hüsrana uğramasına ve öğrenmeyle olumsuz ilişkiler kurmasına neden olabilir. Genellikle bu deneyimler, çocukların okulda iyi olmadıklarını düşünmelerine neden olarak düşük özsaygıya ve öz güven eksikliğine neden olur. Ancak semptomlar erken fark edilirse bu gidişattan kaçınılabilir. Öğrencilere hedeflenen strateji eğitimi verildiğinde ve öğretmenler görevleri uygun şekilde ayarladıklarında, yavaş işlem hızına sahip çocuklara tam potansiyellerine ulaşmaları için en iyi şansı verir.
4 yaştan itibaren yaş sınırı olmaksızın GETAP uygulayıcı eğitimi almış, alanında uzman profesyoneller tarafından yüz yüze ya da online seanslı olarak uygulanmaktadır. Haftada 2 seans 6 ay boyunca uygulanan bireylerde ortaya çıkan bilişsel becerilerde ki gelişmenin kalıcı olduğu araştırmalarla ispatlanmıştır.
Öğrenme gerçekleşirken birey zihnine bilgiyi alır, işler, biçim ve içeriğini değiştirir, depolar, gerektiği zaman geri getirir ve tepkiler üretir. GETAP gelişim takip programı zihin egzersizleriyle bireylerin bilgileri kısa ve uzun süreli belleğe işleme ve bilgiyi gerekli olduğunda geri çağırma süreçlerine oldukça kolaylaştırır. Dolayısı ile öğrenmeyi, öğrendiklerini kullanma becerisi artar ve GETAP ile İşlem Hızını Artırmak daha da kolaylaşır.
Dikkat eksikliği yaşayan çocuklar masa başında uzun süre kalamazlar, unutkanlık, dağınık çalışırlar ve organize olamama gibi sebeplerle okulda başarısız olabilirler. Son araştırmalar davranışsal eğitim ve sınıf içi müdahalelerini kapsayan kombine ve sistematik bir tedavi olduğunu söylüyor. Bunu başarmak ve var olanı daha yukarıya taşımayı GETAP imkan sağlar. Özellikle dikkat, konsantrasyon, hafıza, mantık-muhakeme ve işlem hızı gelişimi sağlayan GETAP çocuklarda sözel, sayısal ve görsel zeka gelişimini destekleyerek okul başarısını arttırır.
Yavaş İşlemleme Belirtileri
Her çocuk benzersizdir ve yavaş işlem hızına sahip iki bireyde tam olarak aynı semptomlar görülmez. Bununla birlikte, yavaş işlemeye sahip olanlar, zamanlanmış sınavlarda ve ödevlerde genellikle başarısız olurlar. Bu çocuklar sınıf tartışmalarını takip etmekte zorlanabilirler ve genellikle diğer öğrencilerle aynı hızda ödevleri tamamlamazlar. Yönergeleri işlemede sorun yaşayabilirler ve hem sözlü hem de yazılı görevlere başlamakta zorluk yaşayabilirler. Yavaş işlemeye sahip çocuklar, bir şeyleri işleyen belleğe almakta zorlanırlar. Bir şeyin uzun süreli depolamaya aktarılması için anlaşılması gerektiğinden, uzun süreli bellek de etkilenir. Odaklanamayabilirler ve dikkat dağıtıcı şeyleri ayarlamakta zorlanabilirler. Yavaş işlem gören çocuklar bazen hedef belirleme gibi yürütücü işlevlerle mücadele eder. Zayıf planlama becerileri, öz yeterlik eksikliğine veya bir görevi yönetilebilir adımlara bölme becerisine yol açabilir. Teşhis edilmemiş işleme sorunları olan yetişkinler okulda başarılı olamamış veya tüm kariyer hedeflerine ulaşmamış olabilir. Bu kişiler, hızlı hareket eden konuşmalarda kendilerini ifade etmekte zorlanabilirler. Bunun nedeni, söylenenleri çözmekle o kadar meşgul olduklarından, yanıt verme fırsatı bulamamalarıdır. Okuma ve yazma, özellikle genç yetişkinler için zahmetli olabilir. Bu, özellikle edebiyat ve denemeler daha yüksek sınıflarda daha uzun ve daha karmaşık hale geldikçe geçerlidir. Bazen, disleksi, dispraksi , DEHB ve disgrafi gibi diğer öğrenme güçlükleri olan kişilerde yavaş işleme görülür.
Özel Adana Aile Danışma Merkezi bünyesindeki uzman psikologlarından GETAP ile İşlem Hızını Artırmak konusunda bilgi ve danışmanlık hizmeti alabilirsiniz. Detaylı bilgi için bizlere iletişim numaramızdan ulaşabilirsiniz.
Sabah 9 akşam 7 saatleri arasında bizlere aşağıdaki telefonlardan ulaşabilirsiniz.
Telefon : 0 (537) 776 6262
0 (535) 977 0407