Aile Danışmanlığı
Aile Danışmanlığı; Evlilik terapisi, çift terapisi ve ilişki terapisi, bireyler arasında gelişen yakın ilişkileri desteklemek için tasarlanmış benzer kavramlardır.
Çiftlerden birinde eşiniz, partnerinizle ilişki ve etkileşim sorunları, cinsel sorunlar, çocukla ilgili sorunlar, depresyon, kaygı ve kaygı bozuklukları gibi psikiyatrik bozukluklar gelişirse.
Alkol ve uyuşturucu kullanan aile bireylerinde, yeme bozukluklarında, çocuk ve ergenlerde davranış bozuklukları veya problemlerinde, duygusal istismar, ihmal ve şiddet, boşanma veya ayrılık kararları, evlilikleri veya ilişkileri kurtarma, sağlıklı bir ayrılık sürecinden geçen aile bireyleri için evlilik terapisi gerekebilir. ve psikolojik sorunlar.
Evlilik terapisi, çiftlere kendilerini ve eşlerini anlamalarını öğretmek için tasarlanmıştır, bu nedenle iletişim kurmayı öğrenmek çok önemlidir.
Sağlıklı bir şekilde tartışmayı ve savaşmayı öğrenmek de evlilik terapisinin bir parçasıdır. Sağlıklı bir ilişki, mutlu bir evlilik, hiçbir sorun ve tartışma olmadığı anlamına gelmez. Karı koca kibar ve değişmeye ve gelişmeye istekli olduğu sürece çözülemeyecek hiçbir sorun yoktur. Bazı durumlarda ilişkinin sağlıklı bir şekilde sonlandırılmasına yardımcı olmak evlilik terapisinin sorumluluklarından biridir.
Aşağıdaki Konularla İlgili Aile Danışmanlığından Randevu Alınız.
- Çocuk, anne-baba ilişkisi üzerindeki dengesizlikler, anlaşmazlıklar,
- Aile ortamında yaşanan huzursuzluk ve gerilimler
- Zorlayıcı ve ağır yaşam olayları, kayıp, hastalık, ölüm, iflas vb.
- Karı koca anlaşmazlıkları
- Yaşla birlikte gelen psikolojik durumdaki değişiklikler
- Aile üyelerinden birinin sağlık sorunu ya da kaybının ardından aile dengesinin bozulması
- Annenin gebeliği ya da doğum yapması ile başlayan süreçler
- Çocuk ya da ergende gelişen uyum sorunları ya da davranış değişiklikleri
- Ekonomik kriz
- Aile içinde yaşanan rol karmaşaları ve hiyerarşik yapının bozulması
- Çocukların evden ayrılması(üniversiteye gitme, evlenme gibi), karı kocanın birlikte çocuksuz bir sisteme uyum sağlamasını gerektiren süreçler
- Aile sisteminde kriz yaratan her tür olay
- Aile üyelerinden birinde ortaya çıkan psikolojik rahatsızlıklar( panik atak, depresyon, alkol-madde kullanımı, davranış bozuklukları, bipolar bozukluk, şizofreni, yeme bozuklukları vb)